Algemene voorwaarden
275
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-275,bridge-core-2.4.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-23.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6

Maarten Kamp

Sinds dit jaar sta ik op eigen benen, na jarenlang voor een gerenommeerd bouwbedrijf te hebben gewerkt als vakkundig timmerman. Maarten Kamp Timmerwerken staat voor vakmanschap, oog voor detail (ook bij grote klussen) en voor no-nonsense. Gewoon goed, geen gedoe.

Artikel 1 - Identiteit en toepassing

  1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes, overeenkomsten die met Maarten Kamp Timmerwerken (hierna: Kamp) gesloten worden, voor zover partijen daar niet uitdrukkelijk schriftelijk van afwijken. Met Kamp wordt bedoelt de onderneming, gevestigd te Achterstraat 11 te Noord-Scharwoude, www.maartenkamptimmerwerken.nl, KvK-nummer 80833446, rekeningnummer IBAN NL34RABO 03 6088 9301. Voor een overeenkomst gelden de voorwaarden zoals deze van toepassing waren op de dag van de op de factuur vermelde datum en in ieder geval vanaf maart 2021. Deze voorwaarden kunnen ten alle tijden door bedrijf Kamp worden aangepast.
  2. De voorwaarden zijn ook van toepassing op alle onderaannemers en derden die bij de overeenkomst betrokken worden.
  3. De voorwaarden zoals inkoopvoorwaarden, algemene voorwaarden van de opdrachtgever of diens onderaannemers worden uitdrukkelijk van de hand gewezen, tenzij aantoonbaar anders is overeengekomen.
  4. Indien één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn of vernietigd mochten worden, dan blijven de overige bepalingen in deze algemene voorwaarden volledig van toepassing.
  5. Indien tussen partijen een situatie voordoet die niet in deze algemene voorwaarden geregeld is, dan dient deze situatie te worden beoordeeld naar de geest van deze algemene voorwaarden.

Artikel 2 - Aanbiedingen / offertes

  1. Offertes en aanbiedingen van Kamp zijn vrijblijvend en Kamp vermeldt de wijze van betaling en de betalingsvoorwaarden.
  2. Afwijkingen in de opdracht bij het aanvaarden van de offerte kunnen worden als meerwerk door Kamp in de opdracht worden opgenomen.
  3. Kennelijke fouten of vergissingen in de offerte, folder(s) en/of publicaties, afbeeldingen, tekeningen, aanbiedingen, opdrachtbevestigingen en vermelde gegevens binden Kamp niet.
  4. Een samengestelde prijsopgave verplicht Kamp niet tot het verrichten van een gedeelte van de opdracht tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.
  5. Prijzen in aanbiedingen en offertes zijn, tenzij anders vermeld, exclusief BTW en andere heffingen van overheidswege.
  6. Een overeenkomst komt eerst tot stand op het moment dat de door opdrachtgever voor akkoord getekende offerte of overeenkomst door Kamp is ontvangen en uitdrukkelijk is geaccepteerd.
  7. Na wijzigingen in de offerte zal een nieuwe offerte worden uitgebracht die opnieuw aanvaardt moet worden.
  8. Het aanbod vermeldt een indicatie wanneer met

Artikel 3 - De overeenkomst

  1. Kamp heeft het recht om zijn werkzaamheden te laten verrichten door derden, met behoudt van Kamp zijn aansprakelijkheid.
  2. Kamp heeft het recht de overeenkomst in fasen uit te voeren en het uitgevoerde gedeelte afzonderlijk te factureren. Bij sprake van aangenomen werk vindt betaling in termijnen plaats en wordt er eventueel een termijnschema opgesteld.
  3. Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het noodzakelijk is om de overeenkomst te wijzigen of aan te vullen, dan dienen de partijen in onderling overleg tot aanpassing van de overeenkomst over te gaan. Dit kan schriftelijk of mondeling. Hierdoor kan het overeengekomen bedrag volgens de overeenkomst worden verhoogd of verlaagd. Door de wijziging van de overeenkomst kan de oorspronkelijke opgegeven termijn van uitvoering (indien overeengekomen) worden gewijzigd. De opdrachtgever gaat akkoord met de mogelijkheid van wijziging van de overeenkomst, daaronder begrepen de wijziging in prijs- en termijnafspraak van uitvoering.
  4. Kamp is gerechtigd onvoorziene kostenverhogende omstandigheden door te berekenen aan de opdrachtgever.
  5. De opdrachtgever informeert Kamp tijdig over eventuele onjuistheden in de gegeven opdracht.
  6. Kamp mag de overeenkomst opzeggen en reeds gedane werkzaamheden factureren, wanneer het volledig voldoen aan de verplichtingen uit de overeenkomst, waaronder het tijdig opleveren, door de opdrachtgever ernstig wordt bemoeilijkt of onmogelijk wordt gemaakt.

Artikel 4 - Verplichtingen opdrachtgever

De opdrachtgever dient, tenzij anders is overeengekomen, ervoor te zorgen dat Kamp tijdig, voor aanvang van de uitvoering van de werkzaamheden en zonder aanspraak op vergoeding, de beschikking heeft over: 1) alle met de opdracht vereiste vergunningen, ontheffingen en toewijzingen; 2) een ontruimde, toegankelijke bouwlocatie; 3) voldoende aanvoer/afvoer, opslag van bouwmaterialen en werktuigen; 4) voldoende aansluitmogelijkheden voor onder andere elektrische werktuigen, aftappunten voor gas en water; 5) alle gegevens aangaande het bevinden van kabels, leidingen en buizen in, op, aan of onder de bouwlocatie of bouwperceel.

Artikel 5 - Prijzen en leveringen

  1. Tussentijdse prijswijzigingen die uit de wet voortvloeien kunnen worden doorberekend aan de klant.
  2. Kamp mag prijsstijgingen doorberekenen als Kamp kan aantonen dat tussen het moment van aanbieding en levering, de tarieven ten aanzien van bijvoorbeeld lonen en/of materialen aanmerkelijk zijn gestegen.
  3. Kamp mag het honorarium verhogen wanneer tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het oorspronkelijk overeengekomen werk in zodanige mate onvoldoende is ingeschat bij het sluiten van de overeenkomst, en zulks niet toerekenbaar is aan Kamp, dat in redelijkheid niet van Kamp mag worden verwacht de overeengekomen werkzaamheden te verrichten tegen het oorspronkelijk overeengekomen honorarium.
  4. Is met opdrachtgever een vaste vergoeding overeengekomen dan zal deze vaste vergoeding slechts betrekking hebben op de in de overeenkomst genoemde werkzaamheden, diensten en materialen van Kamp. Eventuele werkzaamheden, diensten en materialen die in aanvulling of wijziging op bedoelde overeenkomst in opdracht van opdrachtgever door Kamp worden geleverd, hierna te noemen “meerwerk”,

Artikel 6 - Oplevering

  1. Na uitvoering van de overeenkomst wordt het werk zo spoedig mogelijk gekeurd door opdrachtgever in aanwezigheid van Kamp. Als er geen gebreken worden gevonden tekent opdrachtgever voor de goedkeuring van het werk. Dit gebeurt uiterlijk 8 dagen na goedkeuring van het werk.
  2. Als niet binnen 8 dagen na opneming een schriftelijke opleververklaring aan Kamp wordt verzonden, dan wordt het werk geacht op de 8ste dag na opneming te zijn goedgekeurd.
  3. Kamp is in ieder geval verplicht de kleine gebreken te herstellen, nadat opdrachtgever Kamp in gebreke heeft gesteld en een redelijke termijn heeft gegeven aan Kamp om alsnog aan de verplichtingen uit de overeenkomst te kunnen voldoen.
  4. Kleine gebreken mogen geen reden tot onthouding van goedkeuring zijn van opdrachtgever, mits de gebreken een eventuele ingebruikneming niet in de weg staan.
  5. Het werk wordt geacht te zijn goedgekeurd indien en voor zover het in gebruik wordt genomen.

Artikel 7 - Overmacht

  1. Partijen zijn niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting, indien zij daartoe gehinderd worden door een omstandigheid die niet is te wijten aan schuld, en noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvatting voor hun rekening komt.
  2. Onder overmacht wordt naast het bovenstaande verstaan, alle van buiten komende oorzaken waarop Kamp geen invloed kan uitoefenen en waardoor Kamp niet in staat is de verplichtingen na te komen. Daaronder begrepen ziekte, tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid.
  3. Kamp heeft eveneens het recht zich op overmacht te beroepen, indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert intreedt nadat Kamp zijn verplichtingen had moeten nakomen.
  4. Partijen kunnen gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de overeenkomst opschorten. Indien deze periode langer duurt dan negentig dagen is ieder der partijen gerechtigd de overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade door de andere partij.
  5. Voor zover Kamp ten tijde van het intreden van overmacht inmiddels gedeeltelijk de verplichtingen uit de overeenkomst is nagekomen, is Kamp gerechtigd het reeds nagekomen werk separaat te declareren. Opdrachtgever moet deze declaratie voldoen als ware het een afzonderlijke overeenkomst.

Artikel 8 - Risico-overgang

Het risico van verlies, beschadiging of waardevermindering gaat op de opdrachtgever over op het moment waarop zaken in de macht van de opdrachtgever worden gebracht.

Artikel 9 - Betalingen

  1. Tenzij anders is overeengekomen, dient betaling binnen 2 weken dagen na factuurdatum te geschieden, zonder verrekening en in Nederlandse valuta tenzij partijen schriftelijk anders overeenkomen zijn. De betalingstermijn is een fatale termijn. Het verzuim treedt van rechtswege in nadat de hiervoor genoemde termijn is verstreken. Indien de koper een consument is, dan treedt het verzuim eerst in nadat Kamp de koper een termijn van 15 dagen heeft gegeven om alsnog aan zijn betalingsverplichting te voldoen.
  2. Indien de opdrachtgever niet binnen de in lid 1 van dit artikel gestelde termijn betaald, treedt van rechtswege het verzuim in, en is de koper aan Kamp een vertragingsrente verschuldigd van 1,5 % van het factuurbedrag voor iedere maand dat opdrachtgever met betaling in verzuim is. Voor berekening van de rente geldt een deel van de maand als een hele maand.
  3. Door opdrachtgever gedane betalingen strekken, steeds ter afdoening van alle verschuldigde rente en kosten en vervolgens van opeisbare facturen die het langst openstaan.
  4. Onverminderd het vorenstaande is de opdrachtgever aan Kamp verschuldigd alle kosten welke maakt tot inning van de aan Kamp verschuldigde bedragen en tot verzekering van zijn rechten, zowel de gerechtelijke als buitengerechtelijke incassokosten daaronder begrepen, onverminderd de bevoegdheid van Kamp om daarboven een vergoeding te vragen van geleden schade en kosten, welke voor Kamp voortvloeien uit niet-, niet-tijdige of niet-behoorlijke nakoming of ontbinding van de tussen partijen gesloten overeenkomst.
  5. Onder deze gerechtelijke en buitengerechtelijke incassokosten worden ook begrepen de incasso-, bureau- en afwikkelingskosten van procureurs, deurwaarders en schade-experts. Buitengerechtelijke incassokosten worden door partijen geacht te zijn vastgesteld op 15% van het
    totaal verschuldigde bedrag. Als de koper een consument is, worden de buitengerechtelijke kosten vastgesteld volgens de Wet Normering Incassokosten.

Artikel 10 - Aansprakelijkheid

  1. Indien het door Kamp geleverde product en/of geleverde producten gebrekkig is en/of zijn, is de aansprakelijkheid jegens wederpartij beperkt tot hetgeen in het Nederlands recht als dwingend recht wordt bepaald, met dien verstande dat de verplichting tot schadevergoeding, in alle gevallen, beperkt is tot maximaal het bedrag van de aankoopsom van het product dat tot schade heeft geleid.
  2. Nimmer is Kamp aansprakelijk voor schade aan het werk, indien de schade is te wijten aan opzet en/of grove schuld en/of verwijtbaar handelen, dan wel onoordeelkundig en/of oneigenlijk gebruik door de opdrachtgever.
  3. Indien blijkt dat het bouwterrein verontreinigd is of de uit het werk komende bouwstoffen verontreinigd zijn, verbindt de opdrachtgever zich de schade die Kamp daardoor lijdt te vergoeden.
  4. Kamp is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, ontstaan doordat Kamp is uitgegaan van door of namens de opdrachtgever verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens.
  5. Kamp is niet aansprakelijk voor schade aan zaken die volgens artikel 4 medegedeeld hadden moeten worden door de opdrachtgever.
  6. Indien Kamp aansprakelijk mocht zijn voor schade, dan is de aansprakelijkheid beperkt tot maximaal driemaal de factuurwaarde van de order, althans tot dat gedeelte van de order waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
  7. De aansprakelijkheid van Kamp is in ieder geval steeds beperkt tot het bedrag der uitkering van zijn verzekeraar in voorkomend geval.
  8. De opdrachtgever vrijwaart Kamp voor eventuele aanspraken van derden, die in verband met de uitvoering van de overeenkomst schade lijden en waarvan de oorzaak aan andere dan aan Kamp toerekenbaar is.

Artikel 11 - Garantie

  1. De door Kamp te leveren zaken voldoen aan de gebruikelijke eisen en normen die daaraan op het moment van levering redelijkerwijs gesteld kunnen worden en waarvoor zijn bij normaal gebruik in Nederland zijn bestemd.
  2. De garantie is minimaal geldig voor de in de branche gebruikelijke garantietermijn en/of de garantietermijn die de producent van de zaak verstrekt. Na verloop van de garantietermijn zullen alle kosten voor herstel of vervanging, inclusief administratie-, verzend- en voorrijdkosten, aan de opdrachtgever in rekening gebracht worden.
  3. Garantie komt te vervallen indien een gebrek is ontstaan als gevolg van of voortvloeit uit onoordeelkundig, of oneigenlijk gebruik.

Artikel 12 - Geschillen

  1. Alle geschillen, dienen bij uitsluiting te worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in de vestigingsplaats van Kamp, tenzij dwingend recht anders bepaalt.
  2. Het Nederlandse recht is van toepassing op alle overeenkomsten die met Kamp zijn gesloten. Bij geschillen over de overeenkomst wordt eerst getracht onderling het geschil op te lossen alvorens het geschil aan de rechter voorgelegd wordt. Partijen bij de overeenkomst stellen zich hierbij actief op.